Samuel Bud

samuel_bud

Samuel este pasionat de cercetare, dorind atât să contribuie la progresul științei, cât și să fie mereu informat cu privire la noile tehnologii și modele teoretice.

A terminat studiile masterale la Universitatea Babeș-Bolyai, fiind încă de pe atunci interesat de tematica primului ajutor în sănătate mintală, acest interes fiind transpus în lucrarea lui de disertație. În 2017 a început studiile doctorale în cadrul Școlii Doctorale Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științifc a Universității Babeș-Bolyai, unde cercetează eficiența modalității de reglare emoțională a celor care au simptomatologia tulburării de personalitate Borderline.

Samuel crede că știința și practica merg mână în mână. Din acest motiv, acesta a adoptat paradigma de scientist practitioner, prin care încearcă să aducă modelele bazate științific în practică, fiind însă flexibil și valorizând individualitatea fiecăruia. Încearcă să faciliteze un proces de introspecție oamenilor cu care lucrează, prin care acești oameni să își cultive strategii eficiente de a face față dificultăților emoționale prin care trec. În practica sa, Samuel abordează problema din mai multe puncte de vedere, atât cognitive, comportamentale, emoționale, cât și fiziologice.

În viziunea lui, rolul promovării sănătății mintale revine, pe lângă specialiaștilor, și indivizilor dintr-o comunitate. Acesta crede în puterea comunitățiilor de a susține și încuraja dezvoltarea armonioasă a fiecăruia. Toți avem un impact asupra altora, prin orice gest și interacțiune. Samuel își dorește să încurajeze indivizii să aibă un impact pozitiv unii asupra altora, motiv pentru care se implică în crearea și dezvoltarea proiectului MentAid!